Kantinen i New Aarch

 

Ankomst- og spiseområdet skal være et imødekommende rum med et klart program, der gør ankomsten til huset, uanset om det drejer sig om gæster, studerende eller ansatte, til en fuldstændig smidig og selvfølgelig oplevelse. 

Rummet er et centralt knudepunkt for hele skolen. Vi har ønsket at imødegå udfordringen ved at skabe mere definerende rammer omkring rummets aktiviteter som herved faciliteres, så man derudover hurtigt kan aflæse lokalet og dets indretning. 

Hovedgrebet er at skabe et stort, men let rummøbel, der på én gang danner en rolig ramme om spiseoplevelsen, ansporer til let wayfinding efter mødet med receptionen og giver samme grad af fleksibilitet som den nuværende kantine på Arkitektskolen på trods af det mere sammensatte rumprogram. 

Rummøblet drager nytte af den generøse rumhøjde uden at misbruge den. Rummet er så grandiøst, at introduktionen af
et ganske let, cirkulært dæk blot giver en iøjenfaldende mu- lighed for dels et brud på den gennemgående ortogonalitet i bygningen, dels komplimenterende siddepladser af mere intim karakter end en almindelig langbordsopstilling. 

Cirkelslaget går igen i stueetagen, hvor det definerer et centralt torv med udvendige siddenicher og bænkaptering med caféborde på indersiden. I midten er der en mere traditionel langbordsopstilling, som giver en stor fleksibilitet ved brug
i forbindelse med fester, receptioner, markeder og lignende. Fra stueetagen leder to trapper op til dækket, som består af én lang bænk på ydersiden og udposende ståbordsnicher på indersiden. De mange typer af siddende ophold skal gøre det attraktivt for undervisere og studerende at bruge spiseområdets siddepladser i hele skolens åbningstid, i langt højere grad end det er tilfældet i dag. 

Tættest på køkkenet er mad/drikke-udsalget placeret med ser- vice og vand mod torvet. 

Rummøblet skal stå i materialemæssig kontrast til bygningen, hvorfor den opføres i limtræ og cross-laminated timer (CLT). 

Status
Under projektering

År
2017-

Lokation
Aarhus

Areal
440 m²

Bygherre
Arkitektskolen Aarhus

Team
Kasper Holmboe & Troels Thorbjørnson

 
Cirkelbro V4 for web.jpg
 
1-01-00.png
1-02-00.png
 
 
1-03-00.png
 
 
 
2-01-00.png
 
 
 
1-05-00.png
 
2-03-01.png
 
 
2-05-00.png
2-06-02.png