Hytter på Henne Strand Camping 

 

Campingpladsen ville gerne have en ny type hytter på deres campingplads, der henvendte sig til et publikum, der ønsker lidt mere luksus en hvad en campingplads ellers kan opfylde. I første omgang lød opdraget på at skabe en række hytter til to mennesker med plads til luksusser som sauna og udespa.

Henne Strand Camping ligger ved den velbesøgte danske vestkyst som er kendetegnet af sin hårde vestenvind. Det var derfor en afgørende parameter at skabe læ ved hytterne, men samtidig ikke skabe så fremtrædende et hegn, at der ikke ville komme eftermiddagssol til hytternes terrasser. 

Når man ankommer til byen, så er det første man møder ved bygrænsen campingpladsen og hytterne ligger helt ud mod vejen. Der var en oplagt mulighed for at skabe et interessant hegn.

Hovedgrebet er at placere hytterne i rotunder af valset cortenstål, som er spredt ud over området. Indeni rotunderne placeres hytterne, så det er mest hensigtsmæssigt i forhold til udendørsophold, sol, vind, afstandskrav til andre bygninger og ankomstforhold. Når man træder ind i cirklen skal gæsterne få en fornemmelse af at være i deres egen lille verden, tæt på andre men stadig privat.

Det rå rustne jernydre kontrasteres af en tektonisk trækonstruktion i douglastræ, der danner rammen om huset. Tretten spær understøtter et tag med ensidig taghældning, der hælder mod cirklens centrum. Taget er beklædt med sedum, der skifter farver med årstiderne. Al regnvand løber mod centrum og løber ned i vandkarret i cirklens midte. 

Langs ydersiden er der placeret højtsiddende vinduer, der sikrer et godt lys uanset hyttens individuelle orientering men uden at gå på kompromis med privathed. 

Indenforer hytten indrettet som et luksuriøst hotelværelse. En stor seng, et par stole foran brændeovnen, et tekøkken danner rammen om det indedørs ophold sammen med badeværelset og sauna. Fra sauna er der direkte adgang ud til udendørsbruser og spabadet i gården.

Type
Kommission

Status
1. fase opført 

År
2017-

Adresse
Strandvejen 418, 6854 Henne

Areal
1. fase: 90 m²

Bygherre
Henne Strand Camping A/S

Arkitekter
Spant Studio & Tid & Rum Arkitekter

Team
Kasper Holmboe, Troels Thorbjørnson & Anders Carlsen, Tid & Rum Arkitekter 

 
9-.jpg
 
11-.jpg
 
17-.jpg
 
15-.jpg
 
3-.jpg
 
23-.jpg
 
 
1-.jpg
 
Siteplan.png
 
 
Plan.png
 
 
 
Section.png